Édes ízek zöld dióból készítve
Zöld dió befőtt
A klasszikus dióból mennyei, puha és édes csemegekompót készíthető akkor, amikor a zöld burok alatt a csonthéj még el sem kezdett kialakulni. Az eljárás akár 2 hétig is eltarthat. Minél fiatalabb a termés, annál több időt vesz igénybe a befőzés... viszont a késlekedéssel - a csonthéj fejlődése miatt - akár le is maradhatnánk erről a csemegéről egy teljes évre, szóval nem éri meg kockáztatni néhány nap miatt:)
A zöld dió befőzésének zamatos szirupjából általában kimarad valamennyi, hiszen a befőtt üvegbe töltésekor a gyümölcs mennyisége a fontos, de itt jön a...
Zöld dió szörp
A befőtt szirupját citrusokkal és finom zöldfűszerekkel tovább ízesítve csodálatos szörp készül. Ez az egyik legkülönlegesebb füvész szörp, ami minden évben csak limitált példányszámban kerül a kamrapolcra.
Édes ízek zöldfűszerekkel készítve
Füvész szörp
A füvész szörpök valóban többnyire füvekből készülnek :) kertünk kedvenc fűszernövényeit oldjuk szirupban. Kerül bele például kakukkfű, citromfű, menta, rozmaring és zsálya - változó arányban. Alkalmankként kiegészítve némi szezonális gyümölccsel vagy éppenséggel virággal.
Ezért a füvész szörpöket mindig illóolajokkal, nektárral telt harmonikus íz és illatvilág jellemzi.
Ha a szörpben dominál valamely íz, akkor azt a neve is tükrözni fogja. Ilyen például a Füvész szörp zöld dióval, vagy a Füvész szörp bodzavirággal.