Édes ízek zöld dióból készítve

Zöld dió befőtt

A klasszikus dióból mennyei, puha és édes csemegekompót készíthető akkor, amikor a zöld burok alatt a csonthéj még el sem kezdett kialakulni. Az eljárás akár 2 hétig is eltarthat. Minél fiatalabb a termés, annál több időt vesz igénybe a befőzés... viszont a késlekedéssel - a csonthéj fejlődése miatt - akár le is maradhatnánk erről a csemegéről egy teljes évre, szóval nem éri meg kockáztatni néhány nap miatt:)

A zöld dió befőzésének zamatos szirupjából általában kimarad valamennyi, hiszen a befőtt üvegbe töltésekor a gyümölcs mennyisége a fontos, de itt jön a...

Zöld dió szörp

 A befőtt szirupját citrusokkal és finom zöldfűszerekkel tovább ízesítve csodálatos szörp készül. Ez az egyik legkülönlegesebb füvész szörp, ami minden évben csak limitált példányszámban kerül a kamrapolcra.

Édes ízek zöldfűszerekkel készítve

Füvész szörp

A füvész szörpök valóban többnyire füvekből készülnek :) kertünk kedvenc fűszernövényeit oldjuk szirupban. Kerül bele például kakukkfű, citromfű, menta, rozmaring és zsálya - változó arányban. Alkalmankként kiegészítve némi szezonális gyümölccsel vagy éppenséggel virággal. 

Ezért a füvész szörpöket mindig illóolajokkal, nektárral telt harmonikus íz és illatvilág jellemzi. 

Ha a szörpben dominál valamely íz, akkor azt a neve is tükrözni fogja. Ilyen például a Füvész szörp zöld dióval, vagy a Füvész szörp bodzavirággal.

TERMÉKEINK AZ ASZTALODRA

Érdeklődsz a vásárlási lehetőségekről?

EGYEDIO - DIÓS GAZDASÁG
Szántód-Kőröshegy 2024
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el